Ik ben een opgeruimd type, hoe kan het ook anders…

In ons gezin met drie opgroeiende pubers en een jonge hond is het vaak een drukte van jewelste, er is altijd wel iets te doen. Een opgeruimd huis waarin iedereen zijn sportschoenen terug kan vinden, de autosleutels (meestal) op een vaste plek liggen en er niet gezocht hoeft te worden naar de fietslampjes, is dan heerlijk! Want dán blijft er naast drukke banen, studies, sporten en veel sociale contacten ook nog tijd over om te genieten van ons huis en de tuin.

Als directiesecretaresse en later als communicatieadviseur is het organiseren, structureren en overzicht houden ook altijd een rode draad en vaste baken geweest. Het gaf mij rust en houvast maar vooral de ruimte om te kunnen focussen op dat wat op dat moment belangrijk was.

Een lange tijd heb ik collega’s begeleid bij het opschonen van hun emailboxen en het structureren van hun werk en gaf ik workshops timemanagement. Dat ontstond na de opleiding ‘Professional Organizer’ bij de NBPO (2011). Op dat moment is misschien wel de liefde voor het vak Professional Organizer ontstaan. Ik heb het toen blijkbaar niet de aandacht gegeven die het verdient.

“Organiseren gaat mij van nature gemakkelijk af, dus ik help graag wanneer jij wat extra hulp kunt gebruiken”

Een paar jaar geleden kwam ik per toeval een advertentie tegen waarin een welzijnsorganisatie vrijwilligers vroeg als ‘opruimcoach’. Het heeft zo moeten zijn, want binnen een paar dagen startte ik bij mijn eerste gezin. En vanaf dat moment begeleid ik mensen en gezinnen die, om wat voor reden dan ook, geen grip meer hebben op hun huishouden.

Eind 2022 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik gestart als zelfstandig Professional Organizer (wat een rust en ruimte geeft dat besluit!). Nu kan ik mij volledig focussen op dat waar ik – en ik hoop in de toekomst nog vele mensen met mij- gelukkig van word. Want door samen op te ruimen en structuur aan te brengen ontstaat er ruimte in je huis, huishouden én in je hoofd, zodat je zelfstandig en vol energie verder kunt. Ik geef je graag die rust en ruimte!

Mirjam